GP van Oostenrijk: tweede oefensessie: Ferrari bovenaan

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Oostenrijk de snelste tijd gereden. Met een tweede tijd voor Charles Leclerc was het Ferrari bovenaan, Max Verstappen volgde op P3.

Gezien het aparte format van het raceweekend in Oostenrijk vindt er vreemd genoeg na de kwalificatie op vrijdag een tweede oefensessie plaats op zaterdag. Die kunnen de teams enkel gebruiken om zich in de mate van het mogelijke nog bijkomend voor te bereiden op de sprintrace later vandaag en de grand prix op zondag.

Bij Mercedes moesten ze na de crashes van Lewis Hamilton en George Russell de voorbije uren hard werken om de wagens opnieuw klaar te krijgen. Bij Russell lukte dat tegen deze oefensessie, voor Lewis Hamilton moest het reservechassis in elkaar gestoken worden. Met nog zo’n vijftien minuten te gaan kon de zevenvoudig F1-kampioen alsnog de baan op.

Gisteren was het Max Verstappen die de pole nipt veroverde voor beide Ferrari’s. Ook tijdens deze oefensessie zat alles opnieuw dicht bij elkaar. Uiteindelijk was Carlos Sainz nipt sneller dan teamgenoot Charles Leclerc. Ferrari bovenaan dus met Max Verstappen op P3. Het ziet er naar uit dat we straks een spannende sprintrace krijgen met de top drie die erg aan elkaar gewaagd zal zijn.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print