Toto Wolff haalt uit naar ‘Nederlandse’ fans die juichen na crash Lewis Hamilton: “Dit is een persoonlijke aanval”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de crash van Lewis Hamilton in Q3 weerklonk luid gejuich vanuit de tribunes. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt het niet kunnen dat fans juichen wanneer een andere rijder crasht.

Een week geleden werd Max Verstappen nog uitgejouwd door de Britse fans, deze keer was het Lewis Hamilton die werd uitgejouwd door de ‘Nederlandse’ fans. Toto Wolff is voor beide voorvallen erg kritisch en haalt uit naar de fans die juichen of zich laten verleiden tot boegeroep.

“Beide acties van de supporters zijn niet sportief,” aldus Toto Wolff. “Als je applaudisseert omwille van een crash dan moet je jezelf afvragen of je de sport wel begrijpt.”

“Ook boegeroep is niet goed, dat is een persoonlijke aanval op een rijder. Hoe zouden de fans het vinden als iemand zoiets doet?”

Volgens Toto Wolff moet het gesprek met de fans aangegaan worden zodat er iets verandert.

“Ik denk dat we meer met de fans in gesprek moeten gaan wanneer er gejuicht wordt wanneer een wagen in de muur gaat, of wanneer er boegeroep is tijdens een interview,” aldus Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het is niet iets dat we met onze tegenstanders of vijanden doen. Niemand hoort zoiets te doen, we moeten collectief, met de F1 en de mensen van de media de mensen op andere gedachten brengen.”

Ook op de sociale media reageerden heel wat fans op iets dat niet hoort in de sport, zowel in Oostenrijk als in Silverstone.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print