Geen wk-punten voor Kimi Raikkonen door tekort aan brandstof

Kimi Raikkonen finishte tijdens de GP van Stiermarken net buiten de punten, iets dat volgens de Fin toe te schrijven was aan een tekort aan brandstof.


Na een teleurstellende eerste race op de Red Bull Ring was Kimi Raikkonen tijdens de tweede race een stuk competitiever. Toch wist hij net niet in de punten te eindigen omdat hij gedurende de race heel wat brandstof moest sparen.

“Tijdens de laatste twintig ronden was ik alleen maar bezig met het sparen van brandstof,” aldus de Fin. “Daardoor was ik niet in staat om de kloof met Daniil Kvyat te dichten. Puur op snelheid hadden we punten moeten scoren.”

Bij Alfa Romeo luidde de officiële reactie dan weer dat er ‘omstandigheden’ waren waardoor Raikkonen niet in de punten wist te finishen. Teambaas Frederic Vasseur was dan weer tevreden dat er zichtbaar vooruitgang werd geboekt.

“Dat we bijna in de top tien finishen toont aan dat we in de goede richting werken,” aldus Vasseur tegenover ‘Sky Sports’.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print