Geen zondagstochtje voor Vettel

De GP van Hongarije zal nog minstens één jaar een leegte blijven op het palmares van Sebastian Vettel.
image
De drievoudige wereldkampioen stond een tijd lang onder hevige druk van Romain Grosjean, en was op het einde van de race in een felle strijd verwikkeld met de andere Lotus, die van Kimi Raikkonen. Vettel moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met de derde en laatste podiumplaats.

“Dit was niet mijn beste race tot nog toe. Na een moeilijke start hoopte ik om voordeel te halen uit de zachte banden toen Lewis de pitstraat ging opzoeken, maar mijn achterbanden sleten nogal snel.” reageerde Vettel op het podium. De Duitser zat na de eerste pitstops vast achter de McLaren van Jenson Button. “Na de eerste pitstop kwamen we achter Jenson terug de baan op, en het was zeer belangrijk dat we er zo snel mogelijk voorbij kwamen. Dat was niet zo evident, en ik beschadigde daarbij ook mijn voorvleugel. Dat heeft me ook zeker niet geholpen.”

“Op het einde van de race werd het nog erg spannend met Kimi, maar hij was een pak sneller in de laatste paar bochten, waardoor ik hem niet kon inhalen op het rechte stuk. Tegenwoordig willen we altijd wat meer.”

Vettel ging iets voor het einde nog even van de baan na een duel met de Fin, en schreeuwde over de boordradio om een drive-through voor Raikkonen, maar die kwam er uiteraard niet. “Ik zei tegen Kimi dat ik daar niet zo tevreden mee was, maar hij lachte er om. Uiteindelijk is dit ook gewoon een deel van de race.” verklaarde Vettel kort over dit incidentje.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print