Gefrustreerde Carlos Sainz: “Maximaal geprobeerd om gevolgen gridstraf te beperken”

Ferrari
Ferrari

Met een tweede tijd is Carlos Sainz erin geslaagd om op een zo goed mogelijke manier de gevolgen van zijn gridstraf van tien plaatsen zoveel mogelijk te proberen beperken. Sainz zal na zijn tweede tijd immers als twaalfde aan de race beginnen.

Bijzonder jammer is het voor Carlos Sainz dat hij uitgerekend in Las Vegas, wanneer Ferrari erg competitief lijkt te zijn, een gridstraf heeft gekregen en dat dan ook nog eens voor schade aan zijn wagen die hij zelf niet in de hand had. Na afloop van de kwalificatie uitte hij nogmaals zijn frustratie over die gridstraf die erg onrechtvaardig is.

“Ik had uiteraard graag de ‘polepositie’ veroverd want dat zou betekend hebben dat ik als elfde in plaats van als twaalfde aan de race zou mogen beginnen, maar ik denk dat dit vandaag het hoogst haalbare was,” aldus Sainz tijdens de interviews in het parc fermé.

“Dit is een geweldige prestatie van het volledige team. We hebben samen de kwalificatie gedomineerd, dit nadat we op vrijdag de volledige wagen opnieuw moesten opbouwen.”

Helaas moet Sainz door zijn gridstraf van op de twaalfde in plaats van op de tweede plaats aan de race beginnen.

“Ik had graag met Charles en Max gestreden voor de overwinning maar jammer genoeg moet ik een inhaalrace rijden,” besloot Sainz.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023