F1-fans krijgen ‘compensatie’ voor debacle op vrijdag in Las Vegas

Red Bull Racing
Red Bull Racing

De Formule 1 en de organisatoren van de GP van Las Vegas zijn na het debacle op vrijdag met een statement gekomen waarbij ook een deel van de fans een ‘compensatie’ krijgt.

Het raceweekend in Las Vegas was begonnen met een indrukwekkende openingsceremonie maar op vrijdag, toen de actie echt begon, liep het tijdens de eerste oefensessie meteen grondig mis. Door een losgekomen putdeksel werd de oefensessie na amper zo’n tien minuten al stilgelegd. De tweede oefensessie werd ook nog eens urenlang uitgesteld en tot overmaat van ramp werd het publiek naar huis gestuurd.

Dat publiek had erg veel geld betaald om de F1-bolides over het circuit te zien scheuren maar het kreeg slechts enkele minuten actie te zien. Tickets voor vrijdag kostten minstens 500 dollar maar de meeste tickets kostten een veelvoud daarvan. Heel wat frustratie dan ook bij veel F1-fans maar de Formule 1 en de organisatoren van de GP van Las Vegas komen met een statement en compensatie. Die compensatie is een waardebon van 200 dollar voor merchandising van de Las Vegas GP maar dan wel alleen voor fans die enkel een ticket voor vrijdag hadden.

“Er is geen hogere prioriteit bij een F1-race dan de veiligheid van de rijders, fans en het personeel. We waarderen uw geduld terwijl we de situatie verhelpen. Dit was geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen. Als dank voor jullie steun willen we jullie een waardebon van $200 aanbieden voor de Las Vegas Grand Prix Official Shop,” zo liet de organisatie van de GP van Las Vegas weten.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023