Foute strategische beslissing veroorzaakte Q2-exit Sergio Perez: “Ik wist het niet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een strategische blunder van het Red Bull F1 team heeft ervoor gezorgd dat Sergio Perez in Q2 al werd uitgeschakeld. Perez stond in de slotminuten van Q2 in de pits terwijl het circuit net dan een heel stuk sneller was. Blijkbaar was het een strategische beslissing om Perez binnen te roepen

“We hadden met het team voorafgaand aan de kwalificatie een strategie bepaald,” vertelde Perez na zijn vroegtijdige uitschakeling in Q2. “We kennen dit circuit niet en dachten na over wat het beste programma was en hoe we het zouden aanpakken. Achteraf bekeken was het eenvoudig om te besluiten dat dit de foute beslissing was.”

Het stratencircuit in Las Vegas evolueerde immers zo snel dat andere rijders die later op de baan waren een snellere ronde konden rijden en Perez in de tussenstand weggleed. Uiteindelijk moest Perez vanuit de garage toekijken hoe hij uitgeschakeld werd.

“In Q1 hadden we al wat pech omdat we onze laatste ronde niet goed hadden en in de pits terugkeerden,” aldus Perez. “Vervolgens stopten we in Q2 iets te vroeg onze sessie wat betekende dat het circuit nog verder evolueerde en sneller werd terwijl wij in de pits stonden.”

“Ik wist niet dat we zo vroeg in de sessie ermee zouden stoppen.”

Perez hoopt nu vooral dat hij tijdens de race zal kunnen terugvechten en dat hij optimaal gebruik zal kunnen maken van de verschillende strategieën die tijdens de race gebruikt zullen worden.

“Ik denk dat de bandendegradatie hier mogelijk erg hoog zal zijn,” blikt Perez vooruit naar de race. “Er is veel om morgen naar uit te kijken. We zullen zien wat we kunnen bereiken.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023