Max Verstappen: “De fans in Las Vegas zijn er voor het spektakel, het zijn geen echte F1-fans”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen moet de Formule 1 meer proberen om de fans uit te leggen wat er allemaal in de sport gebeurt zodat ze ooit ook echt de Formule 1 begrijpen en appreciëren wat er allemaal in de sport gebeurt. Enkel zo kunnen het volgens Verstappen ook ‘echte’ F1-fans worden.

“Uiteraard is een showelement belangrijk,” aldus Verstappen, die eerder al felle kritiek uitte op de race in Las Vegas. “Maar ik hou van emotie en voor mij, toen ik een kleine jongen was, draaide het rond de emotie van de sport, daar raakte ik verliefd op, niet de show errond. Want als echte racer denk ik niet dat die show ertoe doet.”

“Een wagen, vooral een racebolide, een Formule 1-bolide komt op een stratencircuit niet echt tot leven. Dat is niet zo opwindend. Ik denk dat het meer draait rond de echte racecircuits. Wanneer je naar Spa, Monza enzovoort gaat dan is er veel emotie en passie. Voor mij is het geweldig om de fans daar te zien. Wanneer ik daar in de wagen spring, dan word ik aangevuurd en ik hou ervan om op zo’n plaatsen te rijden.”

“Uiteraard begrijp ik de fans, er moet ook iets rond het circuit te beleven zijn. Maar ik denk dat het belangrijker is dat je er effectief voor zorgt dat ze begrijpen wat we als sport doen want veel fans komen gewoon om te feesten, te drinken, een DJ of andere act te zien. Dat kan je over heel de wereld doen.”

“Ik kan naar Ibiza gaan, volledig uit de bol gaan en een goede tijd hebben. Dat is wat hier gebeurt, mensen komen naar hier en van wat worden ze fan? Ze willen misschien hun favoriete artiest zien, wat drankjes drinken met de vrienden, uitgaan en een te gekke nacht beleven maar ze begrijpen niet echt wat wij doen en wat wij allemaal opofferen om hier te presteren.”

Verstappen wil dan ook dat Liberty Media meer investeert in het verbeteren van de sport in plaats van er een enorme show van te maken.

“Wanneer je meer tijd investeert in de sport, wat we hier echt proberen te bereiken, als kind groeiden we op terwijl we wereldkampioen wilden worden, ik denk dat de sport meer de focus op zo’n dingen moet leggen en moet proberen uitleggen wat een team tijdens een seizoen doet, wat ze bereiken, waarvoor ze werken, dat soort dingen vind ik belangrijker dan gewoon wat shows opvoeren op een bepaalde plaats.”

“Het is iets dat mij niet enorm hard boeit. Ik hou van passie en emotie bij zo’n plaatsen. Ik hou van Vegas, maar niet om er met een F1-bolide te rijden, ik hou ervan om eens uit te gaan en enkele drankjes te drinken, alles op rood te plaatsen, een beetje gek te doen, lekker te gaan eten. Maar zoals ik zei, emotie, passie, dat heb je hier niet wanneer je het vergelijkt met de historische circuits.”

“Ik vind Monaco de Champions League, dit is eerder de nationale liga.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023