Geladen sfeer bij Toro Rosso.

Het nieuwe seizoen is nog maar net van start gegaan en het zit er al bovenhands op tussen de twee piloten van Toro Rosso; de Zwitser Sébastien Buemi en de Spanjaard Jaime Alguersuari.
Reden van de spanningen is de moordende concurrentie tussen de twee jonge piloten en een incident tijdens de start van de eerste race in Melbourne, nu bijna twee weken geleden. Er was namelijk contact tussen beide teamgenoten in de eerste bocht van de race. Dit incident was blijkbaar een brug te ver in de gespannen relatie tussen beiden. Ook schuiven ze alle verantwoordelijkheid van zich af betreffende een aanrijding met Nick Heidfeld.
De spanningen hebben zelfs het niveau bereikt dat het heel waarschijnlijk voor één van de twee het laatste seizoen zal worden bij Toro Rosso. Dit verklaart deels het feit dat er nu een ijzige stilte is ontstaan tussen beide mannen, de concurrentie is dus bikkelhard.

En om de situatie nog een beetje erger te maken, is er ook nog Daniel Ricciardo, de éénentwintigjarige talentrijke Australiër en derde piloot bij het team, actief op vrijdag voor Toro Rosso. Hij is vice-kampioen Formula Renault 3.5 in 2010, en krijgt de volledige steun van Helmut Marko om volgend jaar één van de twee zitjes te bemachtigen als titularis.

Om de gemoederen een beetje te laten bedaren werden beide piloten tijdens hun reis van Australië naar Maleisië bij elkaar gezet in het vliegtuig, zodat de spanningen een beetje konden worden uitgepraat.

“Het waren 12 uren van totale stilte” volgens Buemi. “ We hebben elk onze eigen kijk op de zaak, ik hoop dat Jaime me nu respecteert.”

Het zal in ieder geval een lang seizoen worden voor Toro Rosso…
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print