Gemengde gevoelens bij Virgin

Bij Virgin waren de reacties na de kwalificaties zeer tegenstrijdig. Onze landgenoot Jerome d’Ambrosio was volledig ontevreden terwijl zijn teamgenoot naar eigen zeggen één van zijn beste kwalificatieronden reed.
image

De reden voor zijn ondermaatse prestatie heeft d’Ambrosio nog niet gevonden. De Brusselaar won vorig jaar op zondag de tweede race van het weekend in Monaco en had dus waarschijnlijk een betere prestatie verwacht.

“Het was geen goede kwalificatie voor mij.” reageerde hij achteraf. “De resultaten lijken wel slechter dan die tijdens de vrije trainingen. Nu moeten we eerst uitzoeken hoe dat dat komt en dan kunnen we morgen zien hoe de race voor ons gaat zijn.”

Timo Glock start morgen één plaats voor d’Ambrosio, op plaat 21. De Duitser was maar liefst acht tienden sneller en spreekt dan ook van een perfecte kwalificatie. Toch kon hij geen van de Lotus-rijders, of Alguersuari, achter zich houden.

“Het was voor mij de perfecte kwalificatiesessie.” aldus Glock. “Al in de trainingen liep alles goed en ik reed vandaag mijn beste rondjes ooit op dit circuit. Ik heb de vangrail wel een paar keer geraakt en kwam heel dicht naast de bandenmuur, maar de ronde was perfect. Meer zat er echt niet in.”

“Bij aanvang van die run zei ik al tegen mijn ingenieurs dat het alles of niets was. Toen ik gedaan had was ik nog vier tienden sneller gegaan. Ze hebben geweldig gewerkt vandaag en kon dicht bij de concurrentie komen. Ik was maar een tiende van een seconde trager dan Alguersuari. Ik kan dus zeker tevreden zijn.”

Geschreven door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}