Sergio Perez neemt niet deel aan GP van Monaco

Sergio Perez crashte zwaar tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco en zal niet deelnemen aan de race.
image

Eerder kwam Sauber reeds met een mededeling over de Mexicaan zijn verwondingen maar bracht het geen duidelijkheid over het al dan niet deelnemen van Perez aan de GP van Monaco.

Sauber liet ondertussen in een mededeling weten dat Perez niet zal deelnemen. Het team is in eerste instantie blij dat Perez geen zware verwondingen heeft overgehouden aan zijn crash, dat is volgens het team het belangrijkste.

“Uiteraard zijn we zeer opgelucht dat Sergio niet zwaar gewond is,” zei Peter Sauber in een reactie. “Tot aan het ongeval deed hij het zeer goed tijdens de kwalificatie. Hij deed het veel beter dan verwacht aangezien hij stukken beter presteerde dan al zijn naaste concurrenten.”

Sergio Perez zal de komende nacht doorbrengen in het ziekenhuis. Ondertussen is men begonnen met het onderzoek naar de oorzaak van de crash.

“We zijn aan het nagaan wat er gebeurd is. Op het moment van het ongeval is er in de data van de wagen geen aanleiding te vinden die wijst op een probleem met de wagen. We zullen moeten praten met Sergio om verder te kunnen nagaan wat er is misgegaan,” zei James Key, de technisch directeur bij Sauber.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”perez_headline_gezicht.jpg”;}
Sergio Perez crashte zwaar tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco en zal niet deelnemen aan de race.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print