Gemengde reacties op eventuele aanpassing GP-format

Er komen stilaan wat reacties van de rijders zelf op het voorstel van de F1 Strategy Group om eventueel het format van een GP-weekend te veranderen.
image
Concrete voorstellen zijn nog niet bekend, maar FIA-president Jean Todt liet zich al uit over een sprintrace op zaterdag. “Waarom niet?” had de kleine generaal al laten weten na de bijeenkomst van de Strategy Group vorige donderdag. Het resultaat van die sprintrace zou dan de startgrid bepalen voor de hoofdrace op zondag. Dit format wordt al toegepast in GP2, waar de top acht uit de sprintrace in omgekeerde volgorde de start van de hoofdrace neemt.

Nu hebben ook enkele rijders hun mening geuit over de mogelijke aanpassing van het GP-format. Lewis Hamilton is alvast laaiend enthousiast over de geruchten, al is echter niet iedereen even opgetogen als de Britse regerend wereldkampioen. Sebastian Vettel reageert dan weer op zijn eigen gekende stijl, met een ludieke opmerking tussendoor.

Hamilton: “Ik zou zeer tevreden zijn met de verandering. Het ziet er al negen jaar, of iets van een driehonderd GP’s hetzelfde uit, met steeds hetzelfde op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Voor mij zou wat aanpassing zeer welkom zijn.”

“Als we de spanning kunnen verhogen tijdens de GP-weekends zou dat zeer leuk zijn. Ik durf gerust zeggen dat als ze dit format nog een jaar of zeven zouden aanhouden, ik dat mogelijk niet volhoud.”

Rosberg: “De DTM heeft dit seizoen ook zo’n verandering ondergaan, en voor hen is dat zeer goed uitgedraaid. Het geeft meer terug aan de fans, en uiteindelijk zijn we er toch steeds allemaal bij. Het is iets dat bekeken moet worden, dus waarom niet?”

“Ik vind het enkel jammer dat het de F1-traditie achter zich laat. Het zou net hetzelfde zijn alsof met in het tennis plots zeven grand slams zou hebben, waar er al meer dan vijftig jaar vier zijn, en zo zou het ook moeten blijven. Daar moeten we toch voorzichtig mee zijn.”

Vettel: “Ik hou van het racen, maar ben nogal traditioneel aangelegd. Een Grote Prijs moet een Grote Prijs blijven, en hoewel ik besef dat het maar om een sprintrace op zaterdag gaat, denk ik toch dat het de aandacht zal wegtrekken van het spektakel op zondag. Ik denk dat we de problemen anders moeten oplossen dan met een race op zaterdag. Misschien moeten we ons maar eens bezighouden met de echte problemen, zoals de helmdesigns.”

Button: “Ik denk niet dat het er komt. In feite wil ik er helemaal niet op reageren omdat het er simpelweg niet zal komen.”
a:0:{}
Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Hongarije de snelste tijd gereden. De oefensessie werd echter vooral gekenmerkt door een zware crash van Sergio Perez.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}