Ron Dennis “bevestigt” Button voor 2016, wat met Vandoorne?

Ron Dennis, teambaas bij McLaren, reageerde op de crisis bij McLaren-Honda, en het feit dat Jenson Button mogelijk wordt vervangen na het lopende seizoen.
image
Button rijdt sinds 2010 voor de Britse renstal, nadat hij wereldkampioen was geworden met Brawn GP (nu Mercedes) in 2009. Voordien reed Button al enkele jaren voor Honda, toen de Japanse constructeur nog als fabrieksteam actief was in de Formule 1. De nieuwe samenwerking van McLaren met Honda verloopt echter weinig succesvol tot dusver, met een achtste plek in Monaco voor Button, en een tiende plek afgelopen weekend in Silverstone voor Fernando Alonso als beste resultaten.

Ron Dennis is er echter steevast van overtuigd dat McLaren-Honda opnieuw de succesformule kan worden die het ooit was met Alain Prost en Ayrton Senna. Een afscheid van Jenson Button zit er volgens de teammanager echter niet in. “Jenson heeft een contract van twee jaar bij ons, dus momenteel houden we ons niet bezig met de rijdersposities. Beide rijders leveren uitstekend werk.” zo verklaarde Dennis.

“Honda is een groot bedrijf, die alles in het werk stelt om samen met ons de problemen te overwinnen. De huidige situatie is zowel voor hen als voor ons als team geen pretje, maar we moeten dit leed gebruiken als motivatie om er terug bovenop te komen, en met de steun van Honda moet het ons zeker lukken om terug titels te pakken. We moeten nu even door de zure appel bijten om ons doel te bereiken.”

Dennis prijst tegelijk zijn beide rijders. “Hoewel ze makkelijk kritiek zouden kunnen geven op het team en de wagen, doen ze dat niet. Ze beseffen dat de wagen zeer snel is in het bochtenwerk, en hoewel dat niet even snel is als Mercedes, moeten we in de bochten niet veel onderdoen op de overige wagens. Dat weet iedereen. De data zijn vrij te bekijken, dus iedereen kan zien waar we snel zijn, en waar we sneller kunnen. Eén ding staat vast, we komen terug. Als Honda hun belofte nakomt, dan ben ik zeker dat we de komende paar races een stuk competitiever zullen zijn.” aldus Dennis.

Op die manier doet de Brit momenteel echter de deur zo goed als helemaal dicht voor een zitje bij McLaren voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die op dit moment de GP2 domineert, ondanks een “minder” resultaat afgelopen weekend in Silverstone, waar de Kortrijkzaan als derde finishte in de hoofdrace, en als negende tijdens de sprintrace op zondag. Stoffel staat echter nog steeds stevig aan de leiding in de tussenstand, waar hij 65 punten meer telt dan de Amerikaan Alexander Rossi.
a:0:{}
Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Hongarije heeft Lewis Hamilton opnieuw de snelste tijd gereden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}