Gemengde reacties op nieuwe startprocedure vanaf GP van België

Vanaf dit weekend zijn er nieuwe regels van kracht voor de radiocommunicatie voor de race. Bij het rijden naar de startgrid en in de formatieronde mogen de rijders geen advies meer krijgen over het afstellen van voornamelijk de koppeling. De reacties daarop zijn gemengd.
image
De rijders zullen dus zelf op zoek moeten naar het punt waarbij de koppeling zo goed mogelijk aangrijpt. Dit kadert in de maatregelen die de Formule 1 spannender moeten maken. Er zou zo wat meer verschil moeten zijn in hoe de rijders van hun startplek weg geraken.

“Ik weet niet wat het punt is van de veranderingen die ze doorvoeren,” reageert Sebastian Vettel. “Ik denk niet dat het veel verschil zal maken. Misschien wordt het wat chaotisch op zaterdag en misschien nog op zondag.”

“Er zijn heel wat slimme mensen in de Formule 1. De rijders kunnen heel wat aanpassen. Ik denk dat er binnen drie races niets veranderd is.”

Sergio Perez denkt daar totaal anders over. “De start is altijd een beetje gokken. Dit kan heel wat dingen omgooien en is een stap vooruit voor de Formule 1.”

Valtteri Bottas sluit zich aan bij Vettel en denkt dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens de rijders zich daaraan hebben aangepast. “Ik verwacht weinig verandering. De informatie die we tot nu toe kregen over de koppeling is slechts wat finetuning. Het meeste doen we zelf. We zullen nu wat meer moeten doen tijdens de formatieronde, maar daar stopt het. We doen het zo dikwijls dat het een automatisme wordt. Je weet wat je moet doen.”

Ook Romain Grosjean beschrijft de veranderingen als “een lange to do-lijst onthouden.”

Nico Rosberg testte dinsdag de nieuwe startprocedure in de simulator.

“Vroeger startte de communicatie bij het vertrek van de formatieronde en stopte het bijna pas bij de start. Nu gaat het stil zijn. Nu moet ik de hele startprocedure afronden en onthouden. De start zelf zal moeilijker zijn omdat de instellingen van de koppeling nu vast staan. Ik zal moeten zorgen voor de goede start.”

Jenson Button verwacht voorlopig ook weinig veranderingen. “Het is een kwestie van geheugentraining. Nu moet je tien minuten onthouden wat te doen in plaats van vijf seconden. Waarom zou dat veel veranderen?”

Vanaf volgend jaar zal een rijder nog maar één koppeling mogen gebruiken in plaats van de twee die nu gebruikt worden. Dat zal misschien wel wat meer verandering brengen.

“Volgend jaar zal het helemaal anders zijn,” vervolgt Button. “Dan wordt het terug volledig mechanisch.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print