McLaren-Honda wisselt maar liefst vier motoren !

Bij McLaren starten zowel Fernando Alonso als Jenson Button vrijdag en zaterdag met een nieuwe motor. Honda heeft ook drie tokens gebruikt voor de nieuwe motoren, wat wil zeggen dat ze drie upgrades hebben doorgevoerd aan hun motoren. Alonso en Button zullen daardoor waarschijnlijk helemaal achteraan starten.

Voor beide rijders is het de zevende motor die ze dit seizoen gebruiken op vrijdag. Voor Fernando Alonso betekent dat een straf van tien plaatsen op de startgrid omdat het voor hem het eerste onderdeel van zijn zevende power unit is. Omdat Jenson Button eerder al een zevende turbo heeft gebruikt krijgt hij slechts vijf startplaatsen straf.

McLaren wil ook meteen een achtste motor monteren in beide wagens voor zaterdag. De motoren waarmee vrijdag gereden werd zouden dan onderzocht worden om hun prestaties te analyseren. Beide rijders zouden dan een extra straf van tien startplekken krijgen.

Door de reglementswijzigingen die midden dit seizoen zijn doorgevoerd kan deze straf enkel nog gevolgen hebben voor dit weekend en dus niet meer voor de komende races. Ook extra tijdsstraffen of drive-through’s zijn niet meer mogelijk.

Beide McLarens zullen door de motorwissels naar alle waarschijnlijkheid de laatste startrij bevolken op zondag. Een voordeel dat ze hier wel uit halen is dat ze de zevende en achtste motor terug kunnen inzetten zonder dat ze daar nog een straf voor zullen krijgen.

Honda maakt dan ook handig gebruik van het aangepast reglement en het brengt zo mogelijk andere teams met motorproblemen op ideeën. Het zet immers meteen twee nieuwe motoren per rijder in dit raceweekend. Het ontwijkt zo een eventuele straf voor het inzetten van een nieuwe motor tijdens een andere raceweekend. Een achterpoortje dat dus gevonden werd.

“We moeten enkele races opofferen om de tweede helft van het seizoen goed door te komen,” verduidelijkt Alonso. “Deze race is er zo een. Misschien zijn we dit weekend door de lay-out van het circuit niet heel competitief. Dan is het een goede plaats om deze straffen te incasseren.”

“We moeten er ons ook van bewust zijn dat dit misschien niet onze laatste straf is. Het is belangrijk dat we onze motor verbeteren voor volgend jaar. Als we dan nog tegen bestraffingen aanlopen maar de prestaties verbeteren, dan nemen we die er graag bij.”

Ook Jenson Button deelt die gedachte: “We zullen hier achteraan starten. Om eerlijk te zijn heb ik liever dat indien ik daardoor een wagen verkrijg met betere prestaties en een betere betrouwbaarheid. Ik weet wel niet hoe goed we zullen zijn dankzij de nieuwe motor-updates en de verbeterde aërodynamica. Je moet deze straffen aanvaarden als je daardoor hier en in Monza meer vermogen verkrijgt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021