George Russell: “Als teamgenoot van Hamilton zou ik niets te verliezen hebben”

Williams Racing
Williams Racing

George Russell heeft alle vertrouwen in de plannen die Mercedes met hem heeft maar hij kijkt er wel naar uit om het tegen Lewis Hamilton op te nemen.

Russel liet in Oostenrijk met zijn Williams-bolide wederom mooie dingen zien en dat kan alleen maar in zijn voordeel spelen als hij promotie wil maken naar Mercedes. Als dat het geval is volgend jaar zal dat zijn in de plaats van Valtteri Bottas, die niet zijn beste seizoen beleeft terwijl Lewis Hamilton zijn contract al heeft verlengd.

Hij krijgt dan uiteraard ook veel vragen over zijn toekomst maar Russell laat zich niet gek maken en stelt het volste vertrouwen in de plannen die Mercedes met hem heeft.

“Mercedes kent me zo goed door alle jaren heen, en ik heb dagelijks contact met ze, zoals de afgelopen drie jaar,” aldus Russell. “Ze zullen het voor elkaar krijgen, wanneer zij geloven dat het de juiste tijd is, welke kant ze ook besluiten op te gaan.”

De jonge Brit kijkt er wel naar uit om zich te kunnen meten met een van de beste rijders aller tijden en hij wil dat met open vizier doen, zonder druk.

“Iedereen wil het opnemen tegen de beste rijder,” voegde hij eraan toe. “Iedereen gelooft in zichzelf. Maar voor mij zou ik die uitdaging geweldig vinden, omdat de druk eraf zou zijn en ik mezelf in een win-win-scenario zou bevinden.”

“Ik zou er met die mentaliteit tegenaan gaan als ik het ooit tegen een van de beste rijders aller tijden zou opnemen. Je hebt niets te verliezen, en dat vind ik echt geweldig.”

Sergio Perez, die in een soortgelijke situatie zit bij Red Bull, is dan ook het perfecte voorbeeld volgens Russell.

“Hij heeft geen druk omdat hij niets te verliezen heeft. Dus je gaat naar buiten en geniet ervan, en laat ze zien wat je kunt,” besluit Russell.