McLaren: “Stoffel Vandoorne eerste keus om Lando Norris te vervangen bij raceban”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Lando Norris staat op scherp wat betreft een mogelijke raceban later dit seizoen. Mocht het zover komen dan weet McLaren al wie het kiest als vervanger van de Brit: Stoffel Vandoorne.

In Oostenrijk was Lando Norris één van de vele rijders die in Oostenrijk bestraft werd en strafpunten kreeg. Norris zijn totaal aantal strafpunten kwam daarmee op tien strafpunten, slechts twee punten verwijderd van een raceban.

Gelukkig voor Norris vallen er tegen de GP van Groot-Brittannië twee strafpunten weg maar met acht strafpunten achter je naam en nog een erg lang seizoen te gaan is de kans op een raceban erg reëel.

“Het is niet geruststellend. Er bestaat een ernstig risico,” vertelde de McLaren-teambaas tijdens een interview met het Duitse ‘RTL’.

“Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat het niet in het belang van de Formule 1 en de sport is indien een rijder door een incident zoals dat met Checo een raceban krijgt.”

Seidl is het er mee eens dat het systeem met strafpunten een doel heeft maar dat het niet bedoeld is voor incidenten zoals dat tussen Lando Norris en Sergio Perez een week geleden in Oostenrijk.

“We zullen het tijdens de volgende meetings tussen de teams en de Formule 1 bespreken en ook de rijders zullen het ter sprake brengen,” vertelt de McLaren-baas.

Indien Lando Norris daadwerkelijk tegen een raceban aanloopt dan staat voor McLaren nu echter al vast wie de jonge Brit zal vervangen.

“Wat de reserverijders betreft hebben we een overeenkomst met Mercedes. Onze eerste keuze is Stoffel Vandoorne,” besluit Seidl.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022