George Russell: “De negende plaats is niet waar ik wil staan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor Mercedes verliep de kwalificatie teleurstellend en dat was voor George Russell als kersvers Mercedes-rijder zeker niet anders. Russell probeerde alles maar had zich ongetwijfeld een beter resultaat voorgesteld dan negende op de grid.

Russell probeerde naar eigen zeggen een alternatieve warm-up van zijn banden maar ook dat zorgde er niet voor dat de jonge Brit meer naar voor op de startgrid mag plaatsnemen. Russell was uiteindelijk meer dan anderhalve seconde trager dan polesitter Charles Leclerc.

“Ik probeerde gewoon iets anders, we hadden slechts één set banden,” vertelde Russell tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ik heb echt gepusht tijdens mijn outlap, ik kwam in de eerste bocht en had gewoon geen grip. Ik was een seconde trager dan in Q2 en verwachtte om een heel stuk sneller te gaan.”

“Het was echt jammer, ik ben blij dat ik iets geprobeerd heb maar achteraf gezien is het makkelijk om er kritiek op te hebben. We weten dat we niet staan waar we willen, de negende plaats is veel minder goed dan waar de wagen zich bevindt.”

“We gaan alles proberen om de wagen meer naar voor te krijgen zodat we met de Ferrari’s en Red Bulls kunnen strijden. Het is niet ideaal maar de race is op zondag.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print