George Russell: “De prestaties bij Mercedes zijn er gewoon niet”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-rijder George Russell laat weten dat zijn team een productieve pre season test achter de rug heeft maar dat ze tegelijk nog achterop hinken ten opzichte van de concurrentie.

Na de laatste test in Bahrein liet Mercedes de vierde snelste tijd optekenen maar dat was wel meer dan een seconde trager dan wereldkampioen Max Verstappen in zijn Red Bull. 

Mercedes heeft wel een reputatie als het aankomt op zand in de ogen van de concurrentie te strooien maar er moet toch geconcludeerd worden dat de formatie uit Brackley zeker niet dominant uit de hoek kwam tijdens de testweken in Bahrein. Maar George Russell ziet het positief. 

“Het is behoorlijk productief geweest, maar tegelijkertijd ook erg intrigerend,” zei Russell.

“Het is duidelijk dat veel teams problemen hebben met het stuiteren van de auto en daar proberen we gewoon een oplossing voor te vinden.”

“Ik denk dat we alles goed hebben doorstaan, niet zoveel betrouwbaarheidsproblemen hadden en gewoon door het programma zijn gekomen, dus vanuit dat perspectief was het positief.”

Dat stuiteren maakte het er niet echt makkelijker op maar Russell laat weten dat hij daar wel mee kan leven zo lang dat  de prestaties navenant zijn maar dat was helemaal niet het geval.

“Ik denk dat het afhangt van hoe hard je de auto pusht,” aldus Russell.

“We proberen elk laatste beetje prestatie eruit te halen en proberen gewoon de grenzen te verkennen. Maar hij stuitert nogal in het rond!”

“In de wagen is het helemaal niet comfortabel, eerlijk gezegd. Maar ik geef niet om comfort als de prestaties er maar zijn.”

“Op dit moment zijn de prestaties er niet, we lijken een stap achter te lopen op onze rivalen.

“We hebben veel werk te doen tussen nu en de eerste race volgende week om de problemen te begrijpen, want in elke situatie lijken de Red Bull en de Ferrari een stap voor te liggen op ons.”

Volgens de trackside engineer van Mercedes Andrew Shovlin is er ondanks het probleem van het stuiteren veel vooruitgang geboekt. 

“Beide sessies waren erg leerzaam”, zei hij.

“We hebben wat vooruitgang geboekt met het stuiteren, waardoor de auto minder lastig is op de limiet, en het voelt ook alsof we vandaag een stap in de goede richting hebben gezet met de afstelling.”

“Er zit nog veel schot in de zaak als we nog meer vooruitgang kunnen boeken met het stuiteren en de auto meer tot rust kunnen brengen.”

“We hebben veel goede data dus hopelijk kunnen we de komende dagen wat meer inzicht krijgen in de problemen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print