Guenther Steiner haalde fel uit naar Nikita Mazepin: “Dat is waarom de mensen jou haten!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het hoofdstuk van Nikita Mazepin bij het Haas F1 team is ondertussen afgesloten maar in seizoen 4 van de Netflix-serie Drive To Survive zien we Mazepin nog wel. In één van de episodes haalt teambaas Guenther Steiner opmerkelijk hard uit naar Mazepin.

Guenther Steiner kleurde mee het eerste seizoen van de populaire Netflix-serie en ook tijdens de seizoenen daarna deed Steiner enkele opmerkelijke uitspraken. In seizoen 4 draait het bij het Haas F1 team uitgebreid rond Nikita Mazepin en zijn vader Dmitri Mazepin die met Uralkali hoofdsponsor was van het Haas F1 team.

Tijdens de verschillende episodes zien we hoe Guenther Steiner de balans in het midden moet proberen te houden tussen kritiek geven op Mazepin maar toch ook de gunst van de familie Mazepin niet te verliezen en daarmee ook de vele miljoenen sponsorgeld.

Toch is er één opmerkelijk moment in de serie waarin Guenther Steiner fel uithaalde naar Mazepin. Steiner deed dat nadat Mazepin over de boordradio erg felle en harde kritiek had gegeven op het team alsook zijn mecaniciens.

“Fucking hell, dat is waarom de mensen je haten,” haalt Steiner uit naar Mazepin, die volgens de teambaas meer respect moet hebben voor iedereen die rondom aan zijn wagen werkt en hem vooruit probeert te helpen.

“Eerst en vooral wil ik je zeggen dat we echt proberen om jou te helpen, maar je moet zelf ook proberen helpen.”

Nikita Mazepin weet duidelijk niet hoe hij voor de camera’s moet reageren, maar het incident was één van de vele die bij het Haas F1 team te bespeuren viel tijdens het nieuwe seizoen van Drive To Survive.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner