Max Verstappen na snelste tijd: “Niemand laat het achterste van zijn tong zien”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull en Max Verstappen sloten op zaterdag de driedaagse F1-test af met de snelste tijd. Dat zal ongetwijfeld voor een goed gevoel gezorgd hebben maar ook Verstappen beseft dat niemand tijdens de test echt voluit is gegaan en dat we pas tijdens het eerste raceweekend zullen zien hoe de krachtsverhoudingen liggen.

“De auto voelde goed aan, ook qua balans. Dat laatste is erg belangrijk”, aldus Verstappen gisteren en zo valt te lezen op zijn officiële website. “We hebben ons testprogramma af kunnen werken, dat is altijd positief. De nieuwe onderdelen die we vandaag op de auto hadden, werkten goed, zoals gehoopt. We hebben deze dagen veel over de auto geleerd en hem sneller gemaakt, precies wat ons doel was.”

Volgens Verstappen zal het er dit seizoen meer dan ooit om draaien wie zijn F1-bolide doorheen het seizoen het snelst ontwikkelt en niet wie tijdens het eerste raceweekend in Bahrein een voorsprong heeft.

“Het telkens sneller gaan, is de natuurlijke progressie gedurende de dag, ook omdat we verschillende banden uitproberen met het oog op de Grand Prix volgende week. Niemand heeft al het achterste van zijn tong laten zien, ook wij niet.”


“Ik denk dat het er dit seizoen niet per se om gaat, hoe je de eerste drie races ervoor staat, maar hoe snel je kunt door ontwikkelen. Alles is nieuw en er is veel te leren over de auto, dus we moeten gedurende het seizoen telkens sneller worden en progressie blijven boeken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print