Valtteri Bottas: “Ik maak me zorgen over de betrouwbaarheid”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Na vijf seizoenen bij Mercedes zal Valtteri Bottas dit seizoen voor Alfa Romeo racen. Na de twee wintertests heeft de Fin vertrouwen in de relatieve snelheid maar maakt hij zich wel zorgen over de betrouwbaarheid van zijn Alfa Romeo F1-bolide.

Tijdens de eerste wintertest in Barcelona kreeg Alfa Romeo af te rekenen met diverse problemen. De tweede test in Bahrein verliep een heel stuk beter maar toch ook niet probleemloos.

Op zaterdag slaagden Bottas en teamgenoot Guanyu Zhou erin om samen 150 ronden af te leggen. Tijdens de laatste minuten van de sessie kreeg Alfa Romeo af te rekenen met een probleem, voor Bottas is dat een reden tot bezorgdheid.

“Ik zal meer vertrouwen hebben wanneer we volgende week met het team praten en wanneer ik verneem dat we alle problemen voor de volle 100 procent begrijpen en er voor zorgen dat ze niet meer voorvallen,” aldus Bottas.

“Momenteel is mijn grootste bezorgdheid immers of we een raceafstand kunnen afleggen.”

“We hebben verschillende kleine problemen gekend tijdens de test, maar we zijn erin geslaagd om ze te verhelpen en nu hoop ik dat er geen nieuwe problemen opduiken.”

Op het vlak van de betrouwbaarheid zijn er dus duidelijk bezorgdheden, die zijn er volgens Bottas op prestatievlak veel minder.

“Langs de andere kant heb ik het gevoel dat het team op het vlak van performance in vergelijking met vorig jaar een grote stap vooruit heeft gezet. Dat is mooi om te zien. Tijdens de wintertests kunnen we niet te veel in detail gaan maar ik denk niet dat we ons al te ver bevinden van waar we ons zien te bevinden,” besloot Bottas.