Lewis Hamilton: “Mercedes heeft zeker niet de snelste wagen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton hebben de wintertests aangetoond dat Mercedes zeker niet de snelste is momenteel, de zevenvoudig wereldkampioen schuift de favorietenrol in de schoenen van Ferrari, al deed hij dat wel voorafgaand aan de snelste tijd van Max Verstappen op zaterdag.

Speelt Mercedes andermaal verstoppertje en is het straks tijdens het eerste raceweekend in Bahrein wel opeens de snelste? Volgens Lewis Hamilton is dat niet het geval en zijn de problemen die zijn team ondervindt echt.

“Ik ben er zeker van dat iedereen kan inzien dat we momenteel niet de snelste zijn,” vertelde Hamilton in Bahrein.

“Ferrari lijkt het snelst te zijn en misschien Red Bull, daarachter bevinden wij ons misschien of McLaren. Ik weet het niet maar we bevinden ons zeker en vast niet bovenaan.”

Volgens Hamilton kan Mercedes de problemen die ze met de nieuwe wagen ondervinden niet op een week tijd oplossen en zullen ze zeker tijdens de eerste races van het seizoen niet helemaal bovenaan terug te vinden zijn.

“Ik denk niet dat het zoals vorig jaar zal zijn waarbij we problemen ondervonden tijdens de oefensessies en vervolgens het tijdens de race beter deden,” aldus Hamilton.

“Ik denk dat we dit jaar voor een veel grotere uitdaging dan toen staan, iets dat we niet op een week tijd kunnen oplossen, het zal meer tijd vragen. Maar zoals ik reeds zei, we kunnen nog heel wat snelheid in onze wagen vinden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner