Oscar Piastri mag van Alpine voor McLaren racen mocht Daniel Ricciardo onbeschikbaar zijn

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Alpine-reserverijder Oscar Piastri mag van zijn team voor McLaren racen in Bahrein als zou blijken dat Daniel Ricciardo onbeschikbaar zou zijn ten gevolge van zijn COVID 19-besmetting.

Daniel Ricciardo kon deze week niet uitkomen voor McLaren tijdens de pre season testen in Bahrein omdat hij positief testte op COVID-19. Hoewel zijn isolatieperiode afloopt voor het nieuwe seizoen begint in Bahrein blijft er toch wat onzekerheid want de McLaren-rijder moet uiteraard ook nog negatief testen en symptoomvrij zijn.

McLaren heeft geen vaste reserverijder en normaalgesproken mogen ze gebruik maken van de reserverijders van Mercedes, onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Formule E-kampioen Nyck de Vries. 

Maar de kans is uiterst klein dat Vandoorne of de Vries zich mogen verheugen op F1-kilometers want McLaren en Alpine hebben een overeenkomst dat Oscar Piastri zijn landgenoot bij McLaren mag vervangen als dat nodig zou zijn.

“In de geest van het bieden van maximale racekansen aan onze groep van jong talent zijn we overeengekomen dat McLaren een beroep mag doen op BWT Alpine F1 Team-reserverijder Oscar Piastri in het geval dat een van hun rijders niet in staat is om te racen,” stond te lezen in een verklaring van Apine op zaterdag. 

“Oscar blijft volledig onder contract bij Alpine en wij behouden de eerste optie op zijn diensten.”

McLaren-teambaas Andreas Seidl rekent erop dat Ricciardo gewoon kan racen maar hij is blij dat er opties zijn als zijn vast rijdersduo om de één of andere reden niet zou kunnen racen.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat hij volgend weekend weer fit zal zijn”, zo wordt Seidl geciteerd door Motorsport.com. “Hij voelt zich al beter. Maar zoals we weten, duurt het gewoon een paar dagen tot je weer helemaal fit bent.”

“Uiteraard is het wat betreft de reserverijders vergelijkbaar met voorgaande jaren. We hebben een overeenkomst met Mercedes om de reserverijders te delen. We hebben ook Paul di Resta, net als vorig jaar, standby staan voor het geval dat het nodig is.”

“Maar nogmaals, ik verwacht dat Daniel volgende week weer in goede vorm is.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer