George Russell dient Christian Horner van antwoord: “Niemand wil hiermee een voordeel verkrijgen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-rijder George Russell klagen de rijders niet doelbewust over porpoising om er vervolgens samen met hun team een voordeel uit te halen.

De kritiek van de rijders over het veelbesproken porpoising-probleem nam de voorbije dagen enorm toe. Dat rijders er fysieke ongemakken door hebben weten we al sinds het begin van het seizoen maar de rijders zelf klagen er de voorbije dagen in de media steeds nadrukkelijker over.

Het woord ‘veiligheidsprobleem’ werd zelfs nadrukkelijk in de mond genomen en daarnaast waarschuwen ook steeds meer rijders over gevolgen op het vlak van de gezondheid. Vooral bij Mercedes lijken Hamilton en Russell steeds nadrukkelijker te klagen.

Het deed Red Bull-teambaas Christian Horner besluiten dat ze het doelbewust doen om er een voordeel uit te halen, denk bijvoorbeeld maar aan een reglementswijziging die de eigen wagen sneller maakt. George Russell vindt de uitspraken van Horner onterecht en laat weten dat dit absoluut niet de reden is waarom er geklaagd wordt.

“Niemand zegt dit om er mee te proberen een voordeel te verkrijgen,” aldus Russell. “Er zijn de Ferrari-rijders, zelfs Max Verstappen zegt hoe belastend het is.”

“Er is enerzijds porpoising waarmee je de grond raakt en er is het millimeters of misschien één centimeter met de wagen boven de grond rijden waardoor je met je wagen alle bulten raakt.”

“Wat je ook hebt, het is voor niemand geweldig. Er zal iets gebeuren, daarover bestaat geen twijfel.”

“Om eerlijk te zijn, ik weet niet wat de oplossing is. Uiteindelijk zit het merendeel van ons allemaal in dezelfde situatie.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print