George Russell: “Dit is niet hoe een sport hoort te zijn, er moet iets veranderen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-rijder George Russell moet het F1-reglement tijdens raceweekends met een sprintrace aangepast worden.

Momenteel is het zo dat tijdens raceweekends met een sprintrace er slechts één oefensessie is waarna er een kwalificatie volgt en er dus ook parc fermé-condities gelden. Daardoor kunnen slechts zeer kleine wijzigingen aan de wagens gedaan worden. De wagen moet met andere woorden grotendeels hetzelfde blijven voor de kwalificatie, sprint shootout, sprintrace en de race op zondag.

Dat moet volgens George Russell anders, hij wil dat er meer aanpassingen mogelijk zijn tijdens een raceweekend met sprintrace. De jonge Brit zijn voorstel komt er nadat Mercedes besloot om Russell tijdens het raceweekend in België een afstelling met veel downforce te geven waarna hij tijdens de rest van het raceweekend die problematische afstelling moest aanhouden. Mochten er grote aanpassingen aan zijn wagen gebeuren dan had hij vanuit de pitlane aan de race moeten beginnen.

“Het kan echt enorm uitdagend zijn,” aldus Russell. “Ik hou er nog steeds niet van dat je de afstelling van je wagen na de eerste oefensessie niet meer mag aanpassen.”

“Het is zoals aan een tennisspeler een uur voor de finale van Wimbledon een tennisraket geven en zeggen dat hij het daarmee moet doen, zonder dat hij daarvoor heeft kunnen oefenen op trainen.”

“Dat is niet hoe een sport hoort te zijn. Ik begrijp waarom we het doen, maar het zou beter zijn om nog tot op een bepaald niveau tijdens het weekend aanpassingen te kunnen doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner