George Russell: “F1-seizoen zonder punten eindigen is geen mislukking”

Williams Racing
Williams Racing

Indien Williams dit seizoen zou afsluiten zonder punten zou dat volgens George Russell daarom niet betekenen dat het F1-seizoen als een mislukking beschouwt moet worden.

Russell heeft er ondertussen al heel wat races met Williams op zitten, de Brit is bezig aan zijn derde seizoen bij Williams maar Russell moet nog steeds zijn eerste punten met het team behalen. Vorig jaar slaagde Russell er bij Mercedes wel in om als vervanger van Lewis Hamilton zijn eerste wk-punten te behalen, al had dat eigenlijk een eerste overwinning moeten zijn.

Dit seizoen slaagde Russell er regelmatig in om door te stoten naar Q2. Tot dusver slaagde George Russell er echter net als teamgenoot Nicholas Latifi en het Haas-duo Mazepin en Schumacher nog niet in om in de punten te finishen.

“Het maakt me niet uit, maar punten behalen is zeker het doel,” vertelde Russell tegen ‘Autosport magazine’. “Punten is het doel.”

“Maar als we het seizoen zonder punten eindigen betekent dat niet dat het seizoen een mislukking was. Als we het seizoen met enkele punten eindigen denk ik dat het een succes was.”

“Voor ons is het psychologisch belangrijk om te erkennen dat we het fantastisch gedaan hebben indien we tijdens een fantastische raceweekend als dertiende eindigen, we mogen dan niet teneergeslagen zijn.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed