Mercedes panikeert niet: “We gaan geen middelen van 2022 naar dit seizoen verschuiven”

Daimler Media
Daimler Media

Ondanks de mindere races in Monaco en Baku panikeren ze bij Mercedes echter niet en blijven ze de middelen zoals gepland verdelen over 2021 en 2022.

Het Mercedes F1 team leek even in Baku te gaan profiteren van de uitvalbeurt van Max Verstappen maar door de befaamde ‘magic brake blunder’ van Lewis Hamilton bleven Verstappen en Red Bull aan de leiding van het kampioenschap. Ondanks het feit dat ze voor het eerst in jaren echt onder druk komen te staan panikeren ze bij Mercedes niet.

“We wisten dat deze twee circuits waarschijnlijk het moeilijkst voor ons zouden zijn en ik hoop dat dit ook juist is,” vertelde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Tijdens deze twee races presteerden we duidelijk ondermaats en niet volgens de standaarden die we onszelf voorop stellen. Laat ons zien hoe de Europese races nu verder verlopen.”

Volgens Toto Wolff moet het de komende races duidelijk een heel stuk beter indien ze dit seizoen de wereldtitel willen behalen.

“In Monaco en Baku beschikten we niet over een competitieve wagen, einde verhaal,” aldus Wolff. “Voor de titelstrijd moeten terug op ons topniveau zien te presteren, onze wagen was heel het raceweekend niet zo goed.”

“Ik ben bijzonder boos maar we gaan die boosheid omzetten in positieve energie. We zijn strijders en we zullen terugvechten.”

Bij Mercedes willen ze hun plannen voor 2022 echter niet aanpassen na twee erg teleurstellende raceweekends dit seizoen. De focus blijft zoals hij is en ze gaan geen middelen die aan 2022 toegewezen waren bijkomend op het huidige seizoen richten.

“We hebben de plannen voor 2022 al aangepast en we gaan zeker en vast niets heroriënteren, ” vertelde Wolff vorige week tegenover de media.

“We zullen geen beslissingen die we genomen hebben, strategische beslissingen, omdat we twee slechte raceweekends meemaakten.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed