Nikita Mazepin reageert op geruchten rond legerdienst en mogelijk niet kunnen afmaken van F1-seizoen

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas-rijder Nikita Mazepin heeft extra uitleg gegeven over de geruchten dat hij het huidige seizoen misschien niet kan volmaken omdat hij zijn legerdienst moet gaan vervullen in Rusland.

Vorige week maakte Dmitry Mazepin zijn beklag over het feit dat zoonlief Nikita misschien wel dit jaar zijn verplichte legerdienst moest gaan vervullen in Rusland. Vooral het feit dat Rusland geen rekening houdt met zijn atleten zat hem dwars. 

Maar er zijn twee opties om zijn dienstplicht te vervullen, hij mag namelijk ook een individueel programma volgen dat inhoudt dat hij een keer per week een les zou moeten volgen. Het zal u niet verbazen dat Mazepin voor die optie gekozen heeft.

“Van mijn kant, weet je, is de situatie heel duidelijk,” legde Mazepin uit.

“Ik studeer aan de universiteit, en zoals het in Rusland werkt, is er een militaire dienstplicht, en er zijn twee manieren om die te vervullen, als je fit genoeg bent.”

“Optie één is de universiteit afmaken en dan een jaar in dienst gaan. En optie twee is dat als je fit genoeg bent wat betreft je fitnessresultaten en je studieresultaten, je door kunt gaan naar zoiets als het eliteleger, dat op een heel andere manier wordt vervuld.”

“Het is een dag per week, en je leert om een reserveofficier te zijn. Het duurt drie jaar, maar slechts een dag per week, en het wordt in principe gedaan in een klas.”

Mazepin begon aan zijn studies economie aan de universiteit van Moskou in 2019, tijdens zijn eerste seizoen in de F2.

“Dit is waar ik al twee jaar mee bezig ben. Ik ga er uiteraard nog een jaar mee door om hopelijk af te studeren als reserveofficier.”

“Vijf dagen geleden ben ik geslaagd voor mijn eindexamen op de universiteit in mijn eerste vier jaar, en ik ga verder om later in de komende twee jaar een tweede master te halen.”

Dus als het niet lukt in de Formule 1 kan Nikita Mazepin misschien nog wel terecht bij het Russische leger.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021