George Russell: “Ik denk dit jaar nog niet aan de wereldtitel”

Williams F1 team
Williams F1 team

Als nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton wil George Russell komend seizoen vooral bijleren en zich inwerken in het Mercedes-team, aan de wereldtitel denkt de jonge Brit nog niet.

De F1-fans kijken er naar uit hoe George Russell de handschoen kan opnemen tegenover Lewis Hamilton en de zevenvoudig wereldkampioen binnen Mercedes het vuur aan de schenen zal kunnen leggen. Russell zelf tempert ondertussen echter de hooggespannen verwachtingen.

Aan de wereldtitel denkt Russell naar eigen zeggen nog niet: “Daar denk ik eerlijk gezegd helemaal nog niet aan,” aldus Russell.

“Ik denk dat het redelijk ongelooflijk is hoe het brein van een racepiloot werkt. Wanneer je je helm opzet, of je nu voor een overwinning strijdt of zoals mij de voorbije jaren achteraan de grid aan het strijden bent, je hebt altijd dezelfde mindset.”

Russell reed in 2020 al eens een race voor Mercedes toen hij als vervanger van Lewis Hamilton deelnam aan de GP van Sakhir.

“Ik had het best mogelijke voorbeeld in Bahrein toen ik voor Mercedes reed,” blikt Russel terug. “Voor mij was dat een race als een ander.”

“Of ik nu vooraan reed of niet, de benadering was hetzelfde, de mindset was dezelfde, het werk dat je in je voorbereiding steekt is hetzelfde.”

“Je werkt gewoon aan de progressie die je wil boeken en vervolgens zie je wat er gebeurt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print