George Russell: “Ik ga niet plots op een andere manier tegen Max Verstappen racen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de aanrijding tussen George Russell en Max Verstappen tijdens de sprintrace in Azerbeidzjan ontstond er heel wat commotie. Verstappen noemde George Russell een ‘eikel’ en in de Nederlandse pers verwees hij naar Russell met ‘prinses George’. Russell zal echter niet op een andere manier tegen Verstappen racen.

“Ik zal op dezelfde manier blijven racen, net zoals ik dat steeds zou doen,” aldus Russell. “Er is veel gezegd over onze confrontatie maar langs mijn kant is het redelijk rechttoe rechtaan. Ik ging voor een move, deed hem en ging vervolgens verder.”

“Uiteraard was hij redelijk boos daarover maar zo zit racen nu eenmaal in elkaar, deze dingen gebeuren nu eenmaal. We zijn hier allemaal om te strijden en dat is ook wat iedereen doet.”

Volgens Russell is er geen nood om iets uit te praten met Verstappen.

“Langs mijn kant niet nee. Ik zou hem zeker begroeten wanneer ik hem tegenkom en ik ben er zeker van dat we elkaar de hand schudden,” vertelt Russell. “Maar voor mij is dit geschiedenis en we laten dit achter ons. Mijn mening over hem is nog steeds dezelfde, ik respecteer hem. Ik vind hem nog steeds een geweldige rijder. Er zijn overduidelijk in het heetst van de strijd dingen gezegd maar we gaan verder nu.”

Ook Verstappen werd in Miami gevraagd hoe de verstandhouding met Russell was en de Nederlander reageerde met een kwinkslag: “Verschrikkelijk!”

“Nee, uiteraard niet. Dat is wat de mensen graag willen horen maar het is absoluut oké tussen ons.”