Charles Leclerc: “Onze upgrades zullen niet volstaan om met Red Bull te kunnen strijden”

Ferrari
Ferrari

In Azerbeidzjan behaalde Charles Leclerc zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Ferrari plant de komende races ook heel wat upgrades voor de SF-23 maar Leclerc verwacht niet dat Ferrari dit raceweekend in Miami al met Red Bull de strijd zal kunnen aangaan.

“Het zou de juiste richting moeten uitgaan,” aldus Leclerc. “Ik denk echter niet dat het zal volstaan om met Red Bull de strijd aan te gaan maar het gaat zeker en vast de juiste richting uit.”

Tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan kende Charles Leclerc eindelijk een raceweekend zonder problemen en dat zorgde er ook voor dat de Monegask eindelijk het ware potentieel van de SF-23 kon tonen.

“Het was goed, de eerste drie races waren echt zeer slecht,” blikt Leclerc terug op het begin van zijn seizoen. “We kenden echt pech in Bahrein, waar ik op de derde plaats aan het rijden was, een technisch probleem kreeg en vervolgens ook straf had tijdens de tweede race.”

“Vervolgens was er de opgave door de aanrijding met Lance in Australië, het kon niet slechter.”

“Maar in Azerbeidzjan ging het echt goed. We behaalden onze eerste polepositie wat geweldig was.”

“Ik denk dat het bevestigt hoe sterk onze wagen is, zeker tijdens de kwalificatie maar tijdens de race bevestigden we ons zwak punt waaraan we moeten werken en dat is onze racesnelheid. Red Bull is te sterk momenteel.”