Max Verstappen waarschuwt Red Bull: “Dat mogen we absoluut niet laten gebeuren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het Red Bull F team domineert tot dusver het voorbije en ook het huidige F1-seizoen. Dat leidt tot interesse van andere teams in zogenaamd ‘sleutelpersoneel’. Max Verstappen waarschuwt Red Bull dan ook dat ze absoluut het team samen moeten houden en geen personeel mogen laten vertrekken.

Als absolute favoriet voor alweer een wereldtitel dit seizoen komt Red Bull in het vizier van de andere teams. Niet alleen op het circuit maar ook daarnaast want personeel van de renstal wordt benaderd door rivaliserende teams. Zo vertrok Dan Fallows al richting Aston martin en technisch directeur Pierre Wache zou benaderd zijn geweest door Ferrari, net als Enrico Balbo, het hoofd van de aerodynamische afdeling bij Red Bull.

Die twee laatsten blijven ‘voorlopig’ bij Red Bull maar het mag duidelijk zijn dat de concurrentie probeert om personeel bij Red Bull los te krijgen en de overstap te laten maken. Volgens tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen schuilt daarin een groot gevaar en hij roept Red Bull dan ook op om alles op alles te zetten om het huidige succesteam samen te houden.

“Niets zal mijn toekomst op dat vlak beïnvloeden want ik heb tot 2028 een contract,” aldus Verstappen wanneer hem gevraagd wordt naar de berichten over de contractverlenging van Adrian Newey. “Maar ik ben uiteraard erg blij dat Adrian Newey blijft, dat geldt voor iedereen in het team.”

“Ik bedoel, wanneer je het goed doet, dan moet je proberen om de volledige groep bij elkaar te houden en dat is uiteraard ook het doel voor het team in de toekomst.”

Max Verstappen – Red Bull Content Pool