George Russell: “Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Nadat Russell erg sterk aan de race begon viel hij naarmate dat de GP van Bahrein vorderde geleidelijk aan terug door een probleem met zijn Mercedes F1-bolide. Het ging van kwaad naar erger en Russell kwam naar eigen zeggen in een ‘neerwaartse spiraal’ terecht.

“We moesten het vermogen terugschroeven om te voorkomen dat de motor verder zou oververhit geraken, dat heeft ons waarschijnlijk vanaf dat moment zo’n vier tienden per ronde gekost, we gingen achteruit,” aldus Russell na afloop van de race. “Het is echt jammer, we hebben het ware potentieel van de wagen niet kunnen tonen, we moeten nu zien te begrijpen wat er fout is gegaan.”

Tot aan de problemen leek George Russell kans te maken op een podiumplaats maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats.

“Onze eerste ronden waren zeer sterk,” aldus Russell. “Het is echter moeilijk om te zegen wat onze echte snelheid zou zijn geweest want we moesten de motor terugschroeven, we moesten ‘lift and coast’ doen wat zijn effect had op de banden, het was een neerwaartse spiraal.”

“Ik denk dat het podium buiten bereik zou geweest zijn maar we hadden zeker en vast beter kunnen presteren.”