Furieuze Yuki Tsunoda ramt Daniel Ricciardo bijna na de finish: “Ik eis antwoorden!” (VIDEO)

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de race kregen we een furieuze Yuki Tsunoda over de boordradio te horen omdat hij teamgenoot Daniel Ricciardo voorbij moest laten. Ook na afloop van de race was de Japanner nog niet bekoeld want na de finish reed Tsunoda bijna teamgenoot Daniel Ricciardo aan.

Yuki Tsunoda kreeg de instructie van het team om Ricciardo te laten passeren omdat het team er blijkbaar vanuit ging dat Ricciardo meer kans maakte om Kevin Magnussen te passeren. Na enig verbaal weerwerk besloot Tsunoda om Ricciardo te laten passeren maar ook de Australiër slaagde er niet in om voorbij te gaan aan Magnussen.

Opvallend was dat Ricciardo aan het einde van de race niet de instructie kreeg om Tsunoda opnieuw voorbij te laten gaan en dat zorgde duidelijk voor frustratie bij Tsunoda. De Japanner schreeuwde het uit over de boordradio en ook na afloop van de race kwam het tot een bijna-aanrijding tussen Tsunoda en Ricciardo.

“Ik reed buiten de punten en ik stond net op het punt om Magnussen in te halen, ik reed naast hem op het rechte stuk,” vertelde Tsunoda na afloop. “Ik begrijp wat het team dacht maar ik wil begrijpen waarom ze dat dachten.”

“Hij (Ricciardo) haalde Magnussen ook niet in en het is eigenlijk een soort regel dat de posities terug gewisseld worden.”

“Ik reed redelijk goed, ik bevond me in de punten en vervolgens viel ik tijdens de pitstops terug, het was zeker en vast een pijnlijke race, maar ik zal er uit leren.”

“Ik denk dat de terugval meer door de strategie kwam dan door de pitstops aangezien de wagen het goed deed. Waarschijnlijk is het feit dat ik mezelf kan verbeteren, dat ik meer updates moet geven over de situatie met de banden, een reden dat de strategie niet werkte, het team moet de strategie preciezer kunnen aanpassen.”