George Russell: “Ik maak me geen zorgen over het verschil met Lewis”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het verschil tussen George Russell en Lewis Hamilton was afgelopen weekend aanzienlijk te noemen en dat in het voordeel van de zevenvoudig wereldkampioen. Russell is naar eigen zeggen echter niet bezorgd.

Tijdens de kwalificaties voor de GP van Mexico zat er voor George Russell niet meer in dan een achtste plaats terwijl Lewis Hamilton zijn Mercedes op de zesde plaats wist te kwalificeren. Tijdens de race wist Hamilton wel op te klimmen naar de tweede plaats maar Russell moest zich tevreden stellen met de zesde stek.

Dat betekent dat Russell er na de zomerstop slechts een keer in geslaagd is om Hamilton voor te blijven, als beide Mercedessen het einde van race haalden wel te verstaan. 

“Het leek alsof we de laatste 15 ronden op ijs reden, wat een behoorlijk ellendig gevoel was en ik had veel geluk dat ik op P6 eindigde”, vertelde Russell aan de media. “Vorig jaar waren we hier sterk, we kwalificeerden ons op de eerste rij en hadden vorig jaar waarschijnlijk een podiumplek moeten hebben.

“We hebben zeker goed gepresteerd, maar dit weekend draaide om de banden, zoals voor iedereen.”

“De kwalificatie was een totale verrassing voor veel teams, zowel goed als slecht, maar ik heb goede hoop dat Brazilië niet zo gevoelig zal zijn voor de banden.”

“Ik maak me niet al te veel zorgen om de reden oorzaak voor de achterstand op Hamilton,” legde hij uit. “Het zijn twee raceweekenden op rij, twee verschillende redenen, de vorige keer in de Verenigde Staten was het de brandstof, dit weekend waren het de remmen.”

“We hebben wat duidelijkheid nodig,” besluit Russell.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023