George Russell: “Ik voel me klaar om voor de wereldtitel te strijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na zijn eerste seizoen bij Mercedes is George Russell ervan overtuigd dat hij klaar is voor de volgende stap: voor de wereldtitel strijden.

Voorafgaand aan het voorbije F1-seizoen keek iedereen er enorm naar uit wat Mercedes dit seizoen zou kunnen presteren en hoe de onderlinge strijd tussen Lewis Hamilton en George Russell zou verlopen. Zou Hamilton de jonge Russell in de vernieling rijden?

Dat laatste bleek absoluut niet het geval te zijn want Russell slaagde erin om acht keer op het podium te finishen, een race te winnen en ook Hamilton te verslaan in het kampioenschap bij de rijders.

“Mocht je me dit aan het begin van het jaar verteld hebben dan zou ik enorm blij geweest zijn,” aldus Russell. “Wanneer je Lewis Hamilton in een Mercedes verslaat dan betekent dat meestal dat je wereldkampioen bent!”

Russell gelooft dan ook dat hij na zijn sterke eerste seizoen bij Mercedes klaar is voor de volgende stap, strijden voor de wereldtitel.

“Ik voel me echt klaar om de wereldtitel te winnen,” vertelde Russell tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik voel me er al enkele jaren klaar voor.”

“Tijdens dit seizoen naast Lewis heb ik persoonlijk enorm veel kleine details geleerd: hoe ik meer uit mijn wagen kan halen, hoe ik meer uit mijn team kan halen, hoe ik alleen uit het pakket kan halen wanneer het echt nodig is.”