George Russell: “Ik was verbaasd dat Max Verstappen zo boos was”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-rijder George Russell laat weten dat hij niet begrijpt waarom Max Verstappen zo boos was na hun crash tijdens de openingsronde van de sprintrace in Baku.

Tijdens de start vond er een gevecht plaats tussen George Russell en Max Verstappen voor de derde plaats en dat eindigde in een aanrijding waarbij de sidepod van de wereldkampioen beschadigd raakte. Na de sprintrace hadden Verstappen en Russell nog een geanimeerde discussie waarbij de Red Bull-rijder zijn Mercedes-collega een ‘dickhead’ noemde (VIDEO: Furieuze Max Verstappen noemt George Russell tijdens verhitte discussie een ‘dickhead’).

“Toen hij naar me kwam dacht ik dat hij zou zeggen dat we een goed gevecht hadden gehad,” aldus Russell. “Ik was erg verrast over hoe kwaad hij was.”

“Vanuit mijn standpunt was hij zijn positie al kwijt. Sinds ik acht jaar was in de karting en je aan de binnenkant van een bocht gaat betekent dat dat het jouw bocht is. Als een rijder dan van de buitenkant verdedigt, is dat een enorm risico.”

“Tijdens de eerste ronde op een stratencircuit, was ik verrast dat hij die positie wilde vasthouden. Maar tegelijkertijd ben ik hier ook om te vechten en om te winnen. Ik ga hem niet gewoon voor laten omdat hij Max Verstappen is in een Red Bull, voor de rest heb ik er niet veel meer over te zeggen.”

Russell vindt dat Verstappen beter wat voorzichtiger zou zijn in de eerste bochten van de race. “Hij is de leider in het wereldkampioenschap. Ik vond het verrassend want ik had het minst te verliezen en ik ging ervoor, zo gaat dat in het racen.”

Na de herstart verloor Russell uiteindelijk toch zijn positie en dat was volgens de Mercedes-rijder het bewijs dat Verstappen beter zou uitkijken wanneer hij risico’ zou nemen.

“Natuurlijk kun je altijd dingen beter doen, maar het feit is dat Max in die positie niet mijn gevecht was,” zei Russell. “Hij ging op een gegeven moment altijd inhalen. Dus je moet je gevechten kiezen en ik koos mijn gevecht bij de herstart en hij niet bij de start van de race.”