Max Verstappen: “Laat gewoon die sprintraces vallen en keer terug naar de basis”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is niet te spreken over de wijzigingen die werden aangebracht aan het format van de sprintraces en dat laat hij ook duidelijk merken.

Al sinds de intrede van de sprintraces in de F1 heeft Max Verstappen zich al kritisch uitgesproken over het format. De F1 heeft ondertussen het hele gebeuren wat bijgeschaafd en probeert de sprintrace meer te profileren als een alleenstaand evenement. 

Max Verstappen gelooft niet in die wijzigingen en denkt dat het beter is om terug te keren naar het klassieke format van een raceweekend waarbij de race op zondag het hoogtepunt is van het hele gebeuren. 

“Schrap gewoon alles,” zei hij. “Ik denk dat het gewoon belangrijk is om terug te gaan naar wat we hadden en ervoor te zorgen dat elk team kan vechten voor een overwinning. Dat is waar we naar moeten proberen te streven.”

De sprintraces leveren alleen “kunstmatige spanning” op zei Verstappen gisteren. “Ik verveelde me door de kwalificatie van vandaag, om eerlijk te zijn.”

“Ik heb graag één bepaalde kwalificatie waar je gewoon alles in stopt en dat was gisteren, waar ik natuurlijk van geniet, en dan moeten ze het vandaag weer doen. Ik heb zoiets van, mijn God, nog een kwalificatie? Daar geniet ik gewoon echt niet van.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print