George Russell: “Ik wil F1-kampioen worden maar niet ten koste van alles”

Williams Racing
Williams Racing

De geruchtenmolen ronde de toekomst van George Russell draait op volle toeren, dat beseft ook de jonge Brit zelf. Russell zijn ultieme droom is wereldkampioen worden maar hij zal naar eigen zeggen nooit zijn eigenbelang laten primeren op dat van het team.

Russell zou uiteraard maar al te graag de overstap van Williams naar Mercedes maken en daar de teamgenoot van Lewis Hamilton worden. tegelijkertijd schuilt daar volgens velen ook een groot risico voor Mercedes. Russell als teamgenoot van Hamilton zou de goede verstandhouding tussen de twee rijders bij Mercedes immers kunnen verstoren.

Alsof Russell beseft dat dit inderdaad Mercedes kan doen beslissen om toch Bottas als tweede rijder naast Hamilton te behouden lijkt Russell een goed woordje te willen doen om zijn kansen op het racezitje te doen vergroten.

“Het is mijn ambitie en ultiem doel om F1-kampioen te worden,” vertelt Russell. “Maar ik zou nooit mijn eigen belang en doelstellingen laten primeren boven die van het team, wie mijn teamgenoot ook is.”

“Hetzelfde geldt bij Williams momenteel. Ik zou nooit iets doen dat de relatie met mijn teamgenoot zou schaden. Om je eigen doelstellingen te halen moet ook het team volledig voluit kunnen gaan.”

“De team spirit en dynamiek moeten uitstekend zijn om de objectieven van het team te verwezenlijken.”

“Wanneer je team daarin slaagt dan maak je zelf ook meer kans maar ik zal nooit mijn eigen doelen laten primeren op die van het team.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021