George Russell is hoopvol dat ‘problemen met F1-kalender’ opgelost worden

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-rijder George Russell was één van de rijders die kritiek gaven op het feit dat de F1-kalender erg slecht is ingedeeld. Er wordt volgens Russell te veel over en weer gevlogen over grote afstanden wat slecht is voor het klimaat en de druk op de teamleden vergroot. Russell is echter hoopvol dat er een oplossing komt.

F1-baas Stefano Domenicali liet reeds verstaan dat er aan een oplossing gewerkt wordt en ook George Russell is ervan overtuigd dat de F1-kalender de komende jaren beter zal ingedeeld worden. Dit alles moet leiden tot minder ’tijdsdruk’ voor het personeel dat rond de wereld rijst en uiteraard ook nodeloos lange verplaatsingen vermijden, wat dan weer beter zou zijn voor het klimaat.

“Volgens mij moet de race in Australië aansluiten bij een race in het Midden-Oosten want we zijn bijna allemaal een week daarvoor van daaruit naar Australië vertrokken,” aldus Russell. “Ook de mecaniciens en engineers hebben dat gedaan.”

“Je verliest al bijkomend zo’n drie of vier dagen dus het is zinvol om er een back-to-back race met een race in het Midden-Oosten van te maken.”

“Voor heel wat fans is dit echt te gek. Er zijn heel wat beperkingen door het klimaat, we racen op bepaalde events en er zijn beperkingen wat betreft de stratencircuits en wanneer er op gereden kan worden. Ik denk echter dat het de komende jaren zal verbeteren.”

Wanneer zoals door F1-baas Stefano Domenicali de F1-kalender verder groeit naar 24 races zullen er nog wat aanpassingen noodzakelijk zijn om de druk op het personeel te verminderen.

“Om de druk op zo’n 2000 à 3000 mensen die rond de wereld reizen te verminderen zou de eerste oefensessie op vrijdag in de namiddag of ’s avonds moeten plaatsvinden. Daardoor is er minder druk voor de teams wat betreft het op tijd aankomen,” aldus Russell. “Wanneer de eerste oefensessie op vrijdagochtend plaatsvindt dan moet je er op donderdag zijn, wat voor veel races vereist dat je al op woensdag vliegt.”

“Wanneer je die eerste oefensessie iets later inplant dan kan er op donderdagochtend gevlogen worden, zeker wanneer er 24 races op een jaar zijn vermindert dat de druk. Je hebt bijna een maand extra aan tijd die je thuis kan doorbrengen en waarin je in je eigen bed kan slapen. Dat is enorm voor heel het F1-circus.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print