“George Russell is nog steeds de ‘leerling’ bij Mercedes, Lewis Hamilton de leermeester”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks het feit dat George Russell vorig jaar er meteen is in geslaagd om tijdens zijn eerste seizoen als teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan moeten we volgens voormalig F1-piloot Anthony Davidson hem nog steeds als ‘leerling’ binnen Mercedes beschouwen.

“Er is zeker en vast een hiërarchie in het team,” vertelt Anthony Davidson tijdens de ‘Sky Sports F1 podcast’. En terecht ook.”

“Weet je, Lewis heeft zijn status in het team verdiend, hij is een zevenvoudig wereldkampioen, George kan daar weinig tegenin brengen.”

“George is nog steeds de leerling, hij doet het op de momenten dat hij over de snelheid beschikt erg goed en kan dan de strijd met Lewis aangaan.”

“Hij doet het echt op zo’n vriendelijke ‘George Russell’ manier dat het grappig is om te zien want ongetwijfeld zal hij in de wagen onder stoom staan en zullen de potjes overkoken.”

“Dat is waarom we de bijna-aanrijdingen zien, de rijders die bijna ontploffen, het contact dat er bijna is, maar vervolgens is hij de brave jongen over de boordradio, hij is erg ‘Brits’ op dat vlak.”

Volgens Davidson doet George Russell af en toe zijn beklag over de boordradio maar dat steeds op een manier die niet te hevig is.

“Het komt steeds neer op: ‘Het is oké, maar mocht dit kunnen, dan ben ik erg dankbaar, laat me tijdens één van de volgende mogelijkheden voorbij, dat zou ik appreciëren.'”

“Mocht de situatie anders zijn dan zou hij zijn stem misschien wat meer verheffen en zich meer laten gelden. Momenteel denk ik echter dat hij weet waar hij zich in het team bevindt.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023