AlphaTauri: “Yuki Tsunoda verdient dit, hij heeft een grote stap vooruit gezet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Onlangs raakte bekend dat Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo volgend jaar voor het team zullen racen. Met Ricciardo heeft de Japanner een erg ervaren teamgenoot gekregen maar ook Tsunoda zelf heeft volgens het team een grote stap vooruit gezet, iets waaraan hij zijn contractverlenging te danken heeft.

Na het vertrek van Pierre Gasly, en met de komst van Nyck de Vries, werd Yuki Tsunoda plots de ‘ervaren rijder’ in het team. Dat ook nog eens onder moeilijke omstandigheden want het contrast met grote broer Red Bull Racing is groot. Daar waar Red Bull dit F1-seizoen domineert kent zusterteam AlphaTauri een erg moeilijk en teleurstellend seizoen.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Tsunoda erin geslaagd om de taak van ‘leider in het team’ met succes op te nemen, zo menen ze alvast bij AlphaTauri.

“Yuki heeft dit seizoen een redelijk grote stap vooruit gezet,” aldus Jonathan Eddolls, head of trackside engineering bij AlphaTauri. “Hij had een rookie-teamgenoot dus in die zin was hij onze meest ervaren rijder. Hij presteerde goed, ondanks de druk die op zijn schouders rustte.”

“Hij wordt zeker en vast meer volwassen. We weten allemaal dat tijdens zijn eerste seizoen het potje in de cockpit en over de radio regelmatig overkookte. Hij heeft dat allemaal nu veel meer onder controle, hij focust zich nu veel meer op het begrijpen van de wagen en op het rijden. Ik vind dan ook dat we een veel meer stabiele Yuki te zien krijgen.”

“Dat heeft hij mooi getoond, dat hij zeer, zeer snel en capabel is. Dat rondje in Singapore, waarin hij tijdens Q1 de snelste was, is daar een mooi voorbeeld van.”

“Hij heeft ook enkele sterke races gekend. Zoals ik zei, we moeten ons gewoon focussen op het verbeteren van de wagen en het geven van een pakket waarmee hij regelmatig voor punten kan strijden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023