Max Verstappen: “Waar ik F1-kampioen wordt maakt me niet uit, het zit eraan te komen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat Red Bull er in Japan is geslaagd om zich te verzekeren van de wereldtitel bij de constructeurs kan Max Verstappen al tijdens de sprintrace in Qatar zeker zijn van de wereldtitel dit seizoen.

Max Verstappen heeft momenteel een voorsprong van 177 punten op teamgenoot Sergio Perez en met nog zes raceweekends te gaan kunnen er nog maximaal 180 punten behaald worden. Al tijdens de sprintrace kan Verstappen zich daardoor verzekeren van zijn derde wereldtitel op rij.

Volgens veel F1-insiders zou het een domper zijn om Max Verstappen tijdens de sprintrace de wereldtitel te zien veroveren. Verstappen zelf loopt er alvast ook niet warm voor.

“Geen emotie,” antwoordt Verstappen wanneer hem wordt gevraagd naar zijn gevoel over de situatie. “Of het op zaterdag, zondag of een week later gebeurt, ik weet dat het eraan zit te komen. Het is niet iets waarover ik erg veel zit na te denken.”

“Misschien is dat iets goed?” aldus Verstappen over het vooruitzicht om op zaterdag zich tijdens de sprintrace al te verzekeren van de wereldtitel. “Een goede feestnacht nadien. Misschien heb ik dan op zondag een tragere reactiesnelheid bij de start. Het is niet echt iets waarover ik zit na te denken.”

“We ervaren gewoon een ongelooflijk jaar met het team. Het maakt me dan ook niet uit waar ik de wereldtitel behaal.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023