“Apple wil monsterbedrag neertellen voor exclusieve uitzendrechten van de Formule 1”

Apple
Apple

De geruchten nemen toe dat Apple een miljardenbod wil uitbrengen op de uitzendrechten van de Formule 1. Meer zelfs, er zou sprake zijn van een monsterbedrag dat Apple wil neertellen en dat de Formule 1 bijna niet zou kunnen weigeren.

Volgens de laatste editie van ‘Business F1 magazine’ zou Apple ernstige plannen hebben om een bod uit te brengen op de uitzendrechten van de Formule 1. Er zou sprake zijn van een monsterbedrag van maar liefst 2 miljard dollar dat Apple wil neertellen voor de wereldwijd exclusieve tv-rechten.

Opvallend daarbij is dat Apple doorheen de jaren, en trapsgewijs, die exclusiviteit zou willen opbouwen. Het zou genoegen nemen met aanvankelijk zo’n 25 procent van de uitzendrechten en over een periode van zeven jaar willen opbouwen naar 100 procent exclusiviteit. Op die manier zou de Formule 1 de huidige contracten die zijn gesloten kunnen respecteren.

Eveneens opvallend is dat de Apple het recordbedrag van 2 miljard vanaf het eerste jaar zou willen betalen, ook al krijgt het dus niet meteen 100 procent exclusiviteit. Het bod van 2 miljard dollar per jaar is ook zo’n twee keer zoveel als dat de Formule 1 momenteel krijgt voor haar tv-rechten. Daarmee zou zo’n bod van Apple bijna onmogelijk te weerstaan zijn.

Apple zit op een berg cash van vele miljarden en het zou dan ook geen al te grote financiële aderlating voor het Amerikaanse technologiebedrijf zijn. Apple zou met dergelijke overeenkomst haar eigen streamingplatform kunnen promoten en uiteraard ook haar eigen producten. Apple biedt momenteel al verschillende sportdiensten aan op Apple TV+, waaronder MLB Friday Night Baseball en de MLS Season Pass. 

Vorig jaar mocht Apple CEO Tim Cook de GP van Verenigde Staten in Texas afvlaggen. Die ‘iconische beelden’ zorgden op de sociale media voor heel wat reacties …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023