Aston Martin wil dat cruciaal onderdeel van F1-bolide in 2026 ‘standaard onderdeel’ wordt

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Bij Aston Martin zijn ze volop aan het lobbyen om ervoor te zorgen dat de versnellingsbak van de F1-bolides tegen 2026 een zogenaamd ‘standaard onderdeel’ wordt, waarmee dus alle teams met dezelfde versnellingsbak zouden rijden.

Vanaf 2026 zal het Aston Martin F1 team met motoren van Honda rijden. Bij Aston Martin proberen ze nu om van de ingrijpende reglementswijzigingen die in 2026 ingaan gebruik te maken om ook van de versnellingsbak een ‘standaard onderdeel’ te maken. Aangezien de versnellingsbak ontwikkelen en bouwen erg veel geld kost trekken ze bij Aston Martin uiteraard de kaart van ‘kostenbesparingen’ voor de teams.

“We pushen voor een standaard versnellingsbak omdat het financieel zinvol is binnen een omgeving waarin we met een budgetplafond geconfronteerd worden,” aldus Luca Furbatto, engineering director bij Aston Martin. “We worden echter geconfronteerd met serieuze tegenstand. Realistisch gezien gaat het op korte termijn niet gebeuren. Het mogelijk dat de FIA ergens een gulden middenweg vindt waarbij het ontwerp iets meer volgens bepaalde richtlijnen, lichter en eenvoudiger moet.”

“Ik vermoed dat we er binnen enkele jaren op zullen terugkijken en beseffen dat we een gouden kans gemist hebben om kosten te besparen.”

“Het is iets dat de fans niet kunnen zien, de technologie is bij de verschillende teams allemaal hetzelfde en het zorgt voor weinig verschil op het vlak van performance.”

“Het geld dat wordt bespaard met de versnellingsbak kan vervolgens besteed worden aan aerodynamische ontwikkelingen, wat momenteel de enige manier is om de wagens op de grid dichter bij elkaar te brengen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023