“Max Verstappen is niet de beste racepiloot ter wereld”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

IndyCar-rijder Agustin Canapino denkt dat Alex Palou, die momenteel kampioen is in de IndyCar, een completere rijder is dan Max Verstappen.

Deze week kan Max Verstappen voor de derde keer wereldkampioen in de Formule 1 worden. Sinds vorig jaar staat er geen maat meer op de jonge Nederlander en rijgt hij de records aan elkaar.

Aan de overkant van de oceaan, in het IndyCar-kampioenschap, rijdt er met Alex Palou ook een natuurtalent rond dat ondertussen ook al twee kampioenschappen op zijn naam heeft staan. Max Verstappen wordt dikwijls genoemd als een van de beste rijders aller tijden maar als het van IndyCar-rijder Agustin Canapino afhangt is dat niet meteen waar.

“Palou is uitstekend, want voor mij is hij de beste rijder ter wereld, naar mijn mening,” vertelde hij aan Fox Sports Argentina. “Als hij niet de beste is, hoort hij wel bij de drie besten.”

“Naar mijn mening is Palou completer dan Verstappen. Wat Palou doet in IndyCar is voor mij echt alsof hij een buitenaards wezen is maar het is een heel subjectieve mening.”

“Verstappen is ook van een ander buitenaards niveau. Laat de volgers van Verstappen mij niet bekritiseren, want ik heb Verstappen ook in het ongewisse, maar voor mij maakt het feit dat ze op ovals racen IndyCar-coureurs anders, omdat de oval het absolute uiterste is en de F1 dat niet heeft.”

“Daarom is een rijder als Palou, die op alle soorten circuits, in alle soorten disciplines het standaardverschil maakt, voor mij een buitenaards wezen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023