Renault CEO brengt bezoek aan F1-fabriek Alpine: “Wie vooruit wil heeft hier een toekomst, de rest niet”

Renault
Renault

Het gaat al geruime tijd niet zo goed bij Alpine, zelfs niet na een grondige reorganisatie bij het merk. Wanneer vervolgens de CEO van het ‘moederbedrijf’ op bezoek komt in je F1-fabriek dan weet je dat het niet is voor een ‘gezellige koffieklets’.

Volgens de Franse krant ‘L’Equipe’ heeft Renault CEO Luca de Meo vorige week een bezoek gebracht aan de F1-fabriek van Alpine en daarbij had hij één doel voor ogen. Iedereen met zijn speech een figuurlijke ‘electro shock’ geven zodat het team vooruitgang boekt en de resultaten verbeteren.

Al de teamleden van de Alpine-fabriek in Enstone verzamelden voor het bezoek van Luca de Meo, daarbij ook F1-piloten Pierre Gasly en Esteban Ocon. De teamleden van de motorafdeling in Viry-Châtillon volgden het bezoek via een videolink.

Luca de Meo zou nog steeds geloven in het F1-team van Alpine maar er moet naar verluidt wel een betere communicatie tussen de twee afdelingen komen. Ook verwacht hij betere resultaten en gelooft hij erin dat deze mogelijk zijn. Toch was er ook een duidelijke waarschuwing voor iedereen in het team.

Volgens berichtgeving van het Duitse ‘Motorsport-Total’ zou de Renault CEO een erg vastberaden en scherpe speech gegeven hebben. Daarbij was er één boodschap naar verluidt duidelijk. Wie volgens Luca de Meo “mee volgt en het team vooruit brengt” zijn of haar toekomst is veilig terwijl iemand die “vasthoudt aan de oude gewoonten” die heeft geen toekomst in het team.

Inderdaad, geen koffieklets van de CEO bij Alpine …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023