BREAKING NEWS: FIA accepteert inschrijving nieuw F1-team

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na maanden van speculaties is het nu officieel: de FIA heeft de inschrijving van een nieuwe elfde F1-team aanvaard. Wat enkele dagen geleden al vermoedt werd is nu ook officieel, de kandidatuur van Andretti Formula Racing werd aanvaard.

Enkele dagen geleden liet Rodin Cars weten dat haar kandidatuur voor een nieuw F1-team werd geweigerd (Rodin: “FIA heeft onze kandidatuur voor een F1-team geweigerd, we hadden een racezitje voor een vrouw”). Opvallend daarbij was dat Rodin leek te bevestigen dat Andretti door de FIA was gekozen als nieuw F1-team.

Wat toen al in de figuurlijke wandelgangen werd gesuggereerd is vandaag eindelijk officieel: De FIA heeft de kandidatuur van Adretti goedgekeurd waardoor de F1-fans zich mogen verheugen op een uitbreiding van de F1-startgrid naar elf teams. De FIA liet in een persbericht weten dat Andretti Formula Racing de enige kandidatuur was die voldeed aan de strenge criteria. In totaal waren er vier kandidaten waarvan er dus drie niet weerhouden zijn.

Door de goedkeuring mag Andretti Formula Racing doorgaan naar ‘fase 3’ van het applicatieproces. Daarin staan commerciële discussies en gesprekken centraal.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023