Andretti: “We zijn enorm trots, het is een eer dat onze F1-kandidatuur is aanvaard”

IndyCar
IndyCar

De FIA heeft de kandidatuur van Andretti Formula Racing goedgekeurd. Daarmee is een eerste belangrijke horde genomen om de F1-startgrid te vervoegen. Andretti is uiteraard zeer blij met het nieuws en het laat in een statement weten dat het een eer is dat de FIA de kandidatuur heeft goedgekeurd.

Volgens de FIA beantwoordt de kandidatuur van Andretti aan alle vereisten van de FIA en die heeft nu het dossier voor verdere behandeling doorgestuurd naar de Formula One Management. De FOM zal nu moeten bepalen of Andretti ook beantwoordt aan de commerciële vereisten voor het vervoegen van de F1-startgrid.

Bij Andretti reageren ze enthousiast en met veel trots op het nieuws dat de FIA hun kandidatuur heeft goedgekeurd. Andretti wil samen met General Motors haar merk Cadillac een F1-team oprichten. Het is daarbij de bedoeling om een nieuwe fabriek in Fishers in Indiana op te richten met een tweede hoofdkwartier in Europa.

“Het is een eer voor Andretti Cadillac dat de FIA Andretti Formula Racing haar interesse om deel te nemen aan het FIA Formule 1 wereldkampioenschap heeft goedgekeurd,” zo luidt het in een statement van Andretti Cadillac.

“We appreciëren de rigoureuze, transparante en volledig evaluatieproces en zijn ongelooflijk opgewonden om deze kans te krijgen om deel te nemen aan zo’n historisch en prestigieus kampioenschap.”

“De vormgeving van dit uitgesproken Amerikaans team is een belangrijk moment van trots voor alle medewerkers en fans. We zijn ervan overtuigd dat de competenties van Andretti Cadillac en de technologische ontwikkelingen die verwezenlijkt worden door te race onze klanten ten goede zulen komen terwijl ook het wereldwijd enthousiasme over de F1 wereldwijd zal toenemen.”

“We kijken er naar uit om in overleg te gaan met alle stakeholders van de Formule 1 en we blijven werken aan onze plannen om de F1-startgrid zo vroeg mogelijk te vervoegen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023